My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
Historier fra tidligere deltagere

Fra forskningsmiljø til dataanalytiker via intensiv uddannelse hos Academy

Manglen på IT-kompetencer er stigende, og konkurrencen om arbejdskraft er høj. Det traditionelle uddannelsessystem har ikke tid til at uddanne sig hurtigt nok til at imødekomme efterspørgslen efter færdigheder fra arbejdsmarkedet. Her kommer Academy og vores intensive uddannelsesprogrammer ind i billedet, som nu lancerer de deres aktiviteter i Danmark også. I samarbejde med Telia har vi skræddersyet en intensiv uddannelse, hvor du bliver Data Engingeer på 12 uger med garanteret fastansættelse via Academic Work hos Telia efter endt uddannelse.

Quote textSiden starten i Sverige i 2015 har Academy hjulpet over 1.800 personer med nye færdigheder og karrierer gennem Accelerated Learning Programs. I dag kan Academy findes i alle nordiske lande samt Tyskland og gennemfører træningsaktiviteter i henhold til Accelerated Learning, hvor der er fokus på praktisk praksis, konstant feedback og intenst tempo.

En af tidligere studerende fra Academy Norway er Helene, der deltog i Data Analyst-programmet i 2020. Efter nogle uger i nyt job som Junior-dataanalytiker møder vi Helene, som allerede er godt i gang med nye spændende udfordringer. Læs om hendes oplevelser fra kurset, og hvordan hendes hverdag som dataanalytiker ser ud.

Hej Helene, hvordan faldt du over Academy?

Det var egentlig en smule tilfældigt!

Helene siger, at hun stødte på en annonce for en andet Academy-kursus. Dette fik hende til at blive interesseret i uddannelseskonceptet. Efter at have klikket rundt på Academys hjemmeside og læse om dataanalytiker-programmet, fandt hun det program, der ændrede hendes karriere og hverdag.

Hvordan oplevede du din tid hos Academy?

Dataanalytiker-programmet har været ekstremt lærerigt, og indlæringskurven har været stejl, siger Helene. Det er tydeligt, at Academy har lagt en stor indsats og tid bag udviklingen og gennemførelsen af programmet. Læringsmetoderne fungerede utroligt godt, og det tilrettelagde den bedst mulige læring over en kort periode.

Tiden på Academy var utrolig positiv, og selvom det nogle gange var udfordrende, skete der også en masse sjovt. Samtidig var støtteapparatet enormt godt, og det var virkelig det værd. Jeg står tilbage med en utrolig mængde læring, som jeg får brug for hver dag på arbejdet, siger Helene.

Da hun startede, blev hun overrasket over, hvor mange forskellige studerende, der var i klassen på Academy, og hvor forskellige deres baggrunde var. Der var et enormt spænd, med nogle har universitetsgrader i IT fra før, og andre havde ingen forudgående viden. Det var dejligt, fordi eleverne kompenserede hinanden på mange områder," forklarer hun. Samtidig stod alle på relativt bar grund, og dem, der havde lidt mere erfaring, delte viden og hjalp andre. Du lærer meget af at lære fra sig, så det var en win-win for alle.

Uden miljøet i klassen, ville det have været meget hårdere. Mange dele af livet sættes på hold, når du går ind i et så intensivt træningsforløb, så klassen støttede sig til hinanden.

Academy har en god struktur, hvor der ikke er nogen tydelig skelnen mellem lærere og elever eller dem, som organiserer det. Det opleves naturligt, og den organiske strukturering gjorde det nemt at håndtere udfordringer, hvis det skulle opstå. Læringssituationen var anderledes og noget helt andet end, hvad man oplever fra universitetet. Det, jeg oplevede som allerbedst, var, at jeg virkelig blev set. Konceptet og læringssituationen er unik, vi er alle på samme hold, og alle ønsker, at du skal yde dit bedste og se potentialet i dig fra dag ét.

Hvad går dit job ud på, og hvad synes du er det sjoveste?

Helene havde ikke meget kendskab til kodning før, men havde en lille fornemmelse af, hvad det betød. Håndtering af store mængder data og information havde hun arbejdet med tidligere i forskellige forskningsmiljøer. I dag går meget af hendes arbejde på rapporteringsværktøjer, som bruger en database til at hente informationer, så det lettere kan læses og præsenteres.

Det sjoveste er, når jeg får det frem i programmet, som jeg ønsker. Det er en bekræftelse på, at jeg har gjort det rigtigt. Ofte skal der kodes mange gange, før det virker, og ser koden æstetisk flot ud, er det også et stort plus, forklarer hun.

Hvem passer en intensiv uddannelse hos Academy til?

Det er velegnet til dem, der ønsker at udfordre sig selv, og for dem, der ikke er bange for tal. Hvis du kan lide at følge opskrifter og se sammenhænge, tror jeg, at du vil kunne lide programmet. Fordi der er en masse logisk tænkning, skal man se efter det store billede og drage logiske konklusioner. Man skal have et indre drive og et brændende ønske om at klare udfordringer, siger Helene.

Hvad er det vigtigste, du har lært i løbet af programmet?

Helene forklarer, at man kan mere, end man går og tror, man kan. Hvis du opdeler en opgave i mindre dele, kommer du langt. Du kan altid finde en lighed med opgaver, du har udført før, og det er sådan, du kan komme videre.

Hvorfor vil du anbefale Academy til andre?

>Der er mange grunde! Hovedårsagen er, at Academy og lærerne virkelig ser potentialet i dig. De ser dig og følger op på, hvad du laver. Lærerne, eleverne og apparatet ser betydningen af, hvad du gør, og de lægger en masse tid og ressourcer i din succes. Det betød meget for mig og mit læringsresultat," siger Helene.

Historier fra tidligere deltagere