My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
Nyheder

Pressemeddelse: Accelerated Learning - løsningen på millionspørgsmålet om den danske mangel på IT-kompetencer?

Manglen på digitale kompetencer i Danmark er tydelig og forventes at koste det danske erhvervsliv og samfundet dyrt frem til 2030. At finde et svar på problemet bliver mere og mere relevant for alle involverede – den danske stat, erhvervslivet og uddannelsesvæsenet. Nogen, der har en løsning, er Academy, som gennem sin gennemprøvede model uddanner nye IT-konsulenter på 12 uger.

København, februar 15, 2021 - Den hastigt voksende mangel på kvalificeret arbejdskraft i IT er ikke enestående for Danmark, men er også til stede i lande som Sverige, Finland og Norge. Uddannelsesvirksomheden Academy, søsterselskab til rekrutterings- og vikarbureauet Academic Work, er allerede etableret i disse lande og har indtil i dag uddannet mere end 1800 nye IT-konsulenter inden for forskellige efterspurgte ekspertiseområder til 350 forskellige virksomheder. Nu etablerer de sig også i Danmark.

Antallet af jobs, der kræver digitale kompetencer, stiger eksponentielt i alle disse lande, og samfundet kan ikke længere regne med, at det traditionelle uddannelsessystem opfylder behovet med de rette kompetencer. Der er behov for alternative læringsforløb for at reagere hurtigt på den øgede efterspørgsel efter IT-kompetencer som en del af digitaliseringen. Det er her Academy kommer i spil med vores intensive kurser, siger Fredrik Bardon, administrerende direktør for Academy i Sverige.

Til maj starter Academy sin første uddannelse i Danmark, når 13 deltagere i løbet af 12 uger vil blive uddannet i Data Engineering. Teleselskabet Telia har allerede reserveret flere deltagere fra uddannelsen til sine Analytics-teams i Danmark og Norge. At uddannelsen kun er på 12 uger, skyldes den model, som Academy har udviklet og raffineret siden starten i 2015, og som kombinerer kompetencebaseret rekruttering, gratis intensiv træning samt fast ansættelse som IT-konsulent efter uddannelsens afslutning.

Tilbyder skræddersyet intensiv uddannelse til virksomheder

Mange virksomheder har ikke mulighed for at vente 4-5 år på, at flere skal uddanne sig, da de har brug for kompetencerne nu, og vi er i dialog med flere danske virksomheder, der står over for samme udfordring. Da efterspørgslen efter denne ekspertise findes i store såvel som små virksomheder, kan vi hjælpe virksomheder, der har brug for individuelle konsulenter med for eksempel Java eller C#.NET-ekspertise, men vi gennemfører også skræddersyet intensiv uddannelse for kunder, der har større eller specifikke behov, siger Fredrik.

Modellen udviklet af Academy er en selvudviklet pædagogisk platform baseret på den amerikanske metode Accelerated Learning. Kurserne involverer praktisk læring med et hurtigt tempo, samarbejde i teams og konstant feedbackdialog. Uddannelsen er altid baseret på konkrete opgaver, der er relevante for den faglige rolle, hvilket gør læringsprocessen ekstremt effektiv og er den uddannelsesmetode, der giver de bedste resultater på kortest tid.

Siden starten i 2015 har Academy uddannet over 1800 mennesker i områder med kompetencegab og gennem skræddersyet uddannelse for kunder som Ericsson LSS, CapGemini og Infratek.

Nyheder