2021-02-15

2021-02-15

Accelerated Learning - løsningen på millionspørgsmålet om den danske mangel på IT-kompetencer?

Manglen på digitale kompetencer i Danmark er tydelig og forventes at koste det danske erhvervsliv og samfundet dyrt. At finde et svar på problemet bliver mere og mere relevant for alle involverede – den danske stat, erhvervslivet og uddannelsesvæsenet. Nogen, der har en løsning, er AW Academy, som gennem sin gennemprøvede model uddanner nye IT-konsulenter på 12 uger.

Manglen på digitale kompetencer i Danmark er tydelig og forventes at koste det danske erhvervsliv og samfundet dyrt. At finde et svar på problemet bliver mere og mere relevant for alle involverede – den danske stat, erhvervslivet og uddannelsesvæsenet. Nogen, der har en løsning, er AW Academy, som gennem sin gennemprøvede model uddanner nye IT-konsulenter på 12 uger.

København, februar 15, 2021 - Den hastigt voksende mangel på kvalificeret arbejdskraft i IT er ikke enestående for Danmark, men er også til stede i lande som Sverige, Finland og Norge. Uddannelsesvirksomheden AW Academy, søsterselskab til rekrutterings- og vikarbureauet Academic Work, er allerede etableret i disse lande og har indtil i dag uddannet mere end 1800 nye IT-konsulenter inden for forskellige efterspurgte ekspertiseområder til 350 forskellige virksomheder. Nu etablerer de sig også i Danmark.

"Antallet af jobs, der kræver digitale kompetencer, stiger eksponentielt i alle disse lande, og samfundet kan ikke længere regne med, at det traditionelle uddannelsessystem opfylder behovet med de rette kompetencer. Der er behov for alternative læringsforløb for at reagere hurtigt på den øgede efterspørgsel efter IT-kompetencer som en del af digitaliseringen. Det er her AW Academy kommer i spil med vores intensive kurser," siger Fredrik Bardon, administrerende direktør for AW Academy i Sverige.

Til maj starter AW Academy sin første uddannelse i Danmark, når 13 deltagere i løbet af 12 uger vil blive uddannet i Data Engineering. Teleselskabet Telia har allerede reserveret flere deltagere fra uddannelsen til sine Analytics-teams i Danmark og Norge. At uddannelsen kun er på 12 uger, skyldes den model, som AW Academy har udviklet og raffineret siden starten i 2015, og som kombinerer kompetencebaseret rekruttering, gratis intensiv træning samt fast ansættelse som IT-konsulent efter uddannelsens afslutning.

Tilbyder skræddersyet intensiv uddannelse til virksomheder

"Mange virksomheder har ikke mulighed for at vente 4-5 år på, at flere skal uddanne sig, da de har brug for kompetencerne nu, og vi er i dialog med flere danske virksomheder, der står over for samme udfordring. Da efterspørgslen efter denne ekspertise findes i store såvel som små virksomheder, kan vi hjælpe virksomheder, der har brug for individuelle konsulenter med for eksempel Java eller C#.NET-ekspertise, men vi gennemfører også skræddersyet intensiv uddannelse for kunder, der har større eller specifikke behov," siger Fredrik.

Modellen udviklet af AW Academy er en selvudviklet pædagogisk platform baseret på den amerikanske metode Accelerated Learning. Kurserne involverer praktisk læring med et hurtigt tempo, samarbejde i teams og konstant feedbackdialog. Uddannelsen er altid baseret på konkrete opgaver, der er relevante for den faglige rolle, hvilket gør læringsprocessen ekstremt effektiv og er den uddannelsesmetode, der giver de bedste resultater på kortest tid.

Siden starten i 2015 har AW Academy uddannet over 1800 mennesker i områder med kompetencegab og gennem skræddersyet uddannelse for kunder som Ericsson LSS, CapGemini og Infratek.

Du kan få flere oplysninger ved at kontakte

Fredrik Bardon, administrerende direktør AW Academy Sverige

Mobil +46736-409 263

Mail fredrik.bardon@awacademy.se

Om AW Academy

AW Academy er en del af AW Group. Foruden Danmark findes AW Academy også i Sverige, Norge, Finland og Tyskland. Siden starten i 2015 har over 1800 personer skiftet karriere eller styrket deres kompetencer gennem vores intensive uddannelse.

No items found.
No items found.